New Law College, Ahmednagar

Viktigheten av finans

Finans er prosessen med å legge til rette for aktivitet og transaksjoner på markedet. Det involverer flere prosesser. Disse inkluderer pengestyring, investeringer og kapitalbudsjettering. Det dekker også skatter. Dens rolle i økonomien er enorm. Derfor er det viktig å forstå dens forviklinger. Det er et viktig studieområde for alle.

Penge styring

Pengehåndtering er en sentral del av din økonomiske helse. Denne praksisen innebærer å investere, låne og spare. Det innebærer også budsjettering og prognoser. Det hjelper folk med å sette økonomiske mål og holde seg på sporet med forbruksvanene sine. Denne disiplinen kan også forbedre kommunikasjonen mellom deg og din nærstående. Hvis du bruker gode pengestyringsprinsipper, vil du ha mer kontroll over økonomien din enn noen gang.

Det første trinnet til pengestyring er å bestemme dine eiendeler og gjeld. Disse eiendelene kan inkludere bankkontoer smålån på dagen uten kredittsjekk, investeringskontoer og eiendom. Din nettoformue er summen av disse eiendelene minus forpliktelsene dine. Hvis du har mye gjeld, vil nettoformuen din være negativ. Gode ​​pengeforvaltningspraksis vil hjelpe deg å snu en negativ nettoverdi.

Å ta kontroll over økonomien din er en fin måte å bygge økonomisk tillit og forhindre kostbare feil. I dagens samfunn blir forbrukere utsatt for en rekke økonomiske verktøy og informasjon, noe som gjør det vanskelig å mestre dem alle. Heldigvis er det flere ressurser tilgjengelig for å hjelpe studenter å forstå hvordan de skal håndtere økonomien og unngå vanlige feil.

Investeringer

Finansinstitusjoner står overfor flere utfordringer, inkludert forsyningskjedebegrensninger, inflasjon og regulatoriske krav. Videre må de konkurrere på en dynamisk global markedsplass. I følge en IDC-undersøkelse er 84 prosent av lederne enige i at modernisering av finansdrift er viktig, og 75 prosent investerer i finansmodernisering. Disse utfordringene har ført til behovet for å ta i bruk mer effektive økonomiprosesser.

En investering er en finansiell transaksjon der penger plasseres for å produsere overskudd i fremtiden. En investering er en form for risiko, fordi det innebærer risiko for å tape penger, så det er viktig å velge investeringer med omhu. Investeringer kan være alt fra kjøp av eiendom til å bygge bedrifter. Selv å ta videreutdanning kan betraktes som en investering, da det vil øke dine kunnskaper og ferdigheter og potensielt øke inntekten din.

En investering er en langsiktig forpliktelse, og utbetalingen tar vanligvis mange år. Den er laget etter nøye analyser og due diligence. Derimot har spekulasjoner, eller spill på prisbevegelser, en mye kortere utbetaling.

Kapitalbudsjettering

Et av de viktigste konseptene i kapitalbudsjettering er tilbakebetalingstiden. Dette er perioden du vil tjene tilbake pengene du investerte i et bestemt prosjekt. Det er også kjent som den økonomiske avkastningen. Generelt, jo høyere IRR, jo bedre. Men det er tider når et prosjekt kan være mer lønnsomt enn forventet, og dette krever at du tar med tidsverdien av penger.

Kapitalbudsjettering innebærer å rangere prosjekter og bestemme hvilke prosjekter som er mest økonomisk levedyktige for selskapet. Dette kan gjøres ved hjelp av en rekke metoder, inkludert internrente, tilbakebetalingstid og netto nåverdi. Den mest brukte metoden er imidlertid netto nåverdi, som står for tidsverdien av en investering.

Kapitalbudsjettering er en viktig prosess for bedrifter. Det hjelper dem å finne ut hvor mye de kan bruke og om det er verdt investeringen. Det hjelper dem også å måle beslutninger og fremgang i prosjekter. Det første trinnet i kapitalbudsjetteringsprosessen er å generere investeringsforslag. Dette kan komme fra en rekke kilder, inkludert toppledelse, ansatte og til og med kilder utenfor selskapet.

Skatter

Finansiell sektorbeskatning er et verktøy for myndighetene for å kontrollere risiko i finanssektoren, og for å unngå en fremtidig krise. Det kan også gi ressurser for systemomfattende intervensjon. Utformingen av en finanssektorskatt er imidlertid ikke enkel. Avhengig av omstendighetene, kan en finanssektorskatt være ineffektiv eller til og med kontraproduktiv.

For eksempel bør en bank som sliter med å holde seg flytende være underlagt et finansielt stabilitetsbidrag. Dette er enkle avgifter på poster utenfor balansen for å sikre at industrien betaler en rettferdig del av de direkte kostnadene ved å løse en syk institusjon. Dette bidraget pålegger generelt en progressiv rentestruktur med et grunnlag som ekskluderer egenkapital. Det straffer også engros gjeldsfinansiering.

Noen land, inkludert USA, har skatt på finansielle transaksjoner. Disse inkluderer aksje-, obligasjons- og derivatkontrakter. Til sammen øker disse skattene nesten 10 % av BNP. Noen land har imidlertid forsøkt å innføre store FTT-er tidligere, og disse har resultert i betydelig kapitalmigrasjon. I Sverige, for eksempel, førte en FTT på 1980-tallet til at halvparten av aksjevolumet migrerte innen 1990. I Tyskland førte en lignende skatt til en tredjedel nedgang i offentlig selskapshandel.

Regnskap

Regnskap er en viktig del av virksomheten, fra små firmaer drevet av en bokholder til store organisasjoner med interne økonomiavdelinger. Dens grunnleggende funksjon er å produsere regnskap som gir ledelsen informasjon som gjør at de kan ta viktige forretningsbeslutninger. Dens røtter går tilbake til eldgamle sivilisasjoner, inkludert Romerriket, som holdt detaljerte oversikter over økonomien. Moderne regnskap som yrke startet tidlig på 1800-tallet.

Økonomiavdelingen fører tilsyn med mange forskjellige aspekter ved virksomhetens drift. Dette inkluderer anskaffelse og forvaltning av kapital, som kan investeres av aksjonærer eller lånes fra banker. I tillegg overvåker økonomiavdelingen kontantstrøm og utarbeider budsjetter for ledelsen. Regnskapsavdelingen registrerer også forretningstransaksjoner for skatteformål. Cash management innebærer å balansere kortsiktige og langsiktige behov, samt å vurdere pengestrømmen inn og ut av en virksomhet.

De som er interessert i finans kan forfølge en karriere innen investeringsbank, finansforvaltning eller som finansanalytiker. Mange finansjobber er mer lukrative enn andre karrierer innen samme felt. Spesielt investeringsbankfolk tjener mye mer penger enn finanssjefer. Men hver av disse stillingene krever forskjellige ferdigheter og ansvar. Mens fremtiden til finansfeltet fortsatt er usikker, tror noen eksperter at yrket vil bli mer effektivt og mindre risikabelt.

Finansielle mellommenn

Finansielle mellommenn spiller en nøkkelrolle for å redusere kostnader knyttet til utlån og innlån. Deres store kundebase og stordriftsfordeler hjelper dem til å senke kostnader og øke effektiviteten. Disse selskapene leverer mange tjenester og kan tilby skreddersydde løsninger til individuelle kunder. For eksempel kan forsikringsselskaper tilby en rekke planer for å møte de spesifikke behovene til alle aldersgrupper, fra unge mennesker til pensjonister.

Finansielle mellommenn er også viktige for å tilrettelegge for transaksjoner ved å knytte sammen sparere og investorer. Disse institusjonene tilbyr lån, boliglån, investeringsbiler, leasing og forsikring. De tilbyr også tjenester som hjelper enkeltpersoner med å nå sine økonomiske mål, for eksempel kjøp av eiendom. I tillegg administrerer de betalinger mellom enkeltpersoner og bedrifter. Avhengig av hvilken type tjeneste de leverer, kan finansielle mellommenn være offentlige enheter eller private selskaper.

I tillegg til å tilby disse tjenestene, tilbyr mellommenn også spesialiserte tjenester. Forretningsbanker kan for eksempel skreddersy lånepakker for ulike typer kunder, inkludert små og mellomstore bedrifter. Tilpasning av lånepakker for ulike typer kunder kan hjelpe bankene med å utvide kundebasen. Tilsvarende nyter forsikringsselskaper stordriftsfordeler ved å tilby forsikringspakker for spesifikke kunder.

Avveininger mellom risiko og avkastning

Avveininger mellom risiko og avkastning i finansmarkedene er en avgjørende komponent i investeringsbeslutninger. De kobler risikoen ved ulike typer investeringer med potensialet til å tjene høyere avkastning. For eksempel har aksjer en høyere risiko enn obligasjoner og er underlagt større markedsvolatilitet. Å forstå forskjellene mellom ulike typer risikoer vil hjelpe deg med å bestemme riktig risikonivå for porteføljen din.

En viktig fordel med avveininger mellom risiko og avkastning er deres praktiske anvendelse. De hjelper investorer med å forstå sammenhengen mellom risiko og avkastning, og de danner grunnlaget for porteføljeskaping. For eksempel vil en portefølje av alle aksjer bære mer risiko, men høyere potensiell avkastning er mulig hvis du konsentrerer investeringene dine i en bestemt sektor eller tar en enkelt posisjon. I tillegg kan vurdering av den kumulative risiko-avkastningsavveiningen av porteføljen din over tid gi verdifull innsikt i om risikonivået ditt er passende.

Mens avveininger mellom risiko og avkastning i finans er grunnleggende for enhver finansiell beslutning, er det grunnleggende forholdet mellom avkastning og risiko ganske komplekst. Mens det er en generell sammenheng mellom risiko og avkastning, svinger alltid risikonivåer og forventet avkastning. Noen investorer er villige til å ta mer risiko enn andre, og andre er nølende med å ta noen risiko i det hele tatt. Av disse grunnene er avveininger mellom risiko og avkastning en integrert del av finans.